Home>Blog>Quamlibet.nl bestaat vijf jaar!

Quamlibet.nl bestaat vijf jaar!

Quamlibet.nl bestaat vijf jaar!

In 2011 kende NWO (www.nwo.nl) een AlfaMeerWaardesubsidie toe aan een groep docenten uit het voortgezet onderwijs en wetenschappers van de Vrije Universiteit. We kregen die subsidie op basis van het onderzoeksvoorstel Zin in tekst. Het plan was om lesmateriaal te maken om leerlingen in aanraking te brengen met nieuwe benaderingen van de Griekse en Latijnse taal en ze op een onderzoekende manier kennis te laten maken met literaire teksten. In het plan stond ook dat we dat lesmateriaal wilden delen op een website. Een jaar later, september 2012, vond de feestelijke lancering van de website Quamlibet.nl plaats. Dat is nu vijf jaar geleden.

De series uit het begin van de website zijn nog steeds populair, bijvoorbeeld de serie voor de derde klas over toverkunst, de serie over Griekse modi en de serie over Latijnse naamvallen. Het aantal lessenseries groeit nog, bijvoorbeeld doordat studenten en collega’s materiaal aanleveren, maar ook wetenschappers willen hun onderzoeksresultaten graag op een bruikbare manier vertalen naar lesmateriaal. Quamlibet.nl is bedoeld als traît d’union tussen wetenschap en voortgezet onderwijs.

Inmiddels bevat de website meer dan alleen lesmateriaal en is het ook een van de communicatiemiddelen van het project Meesterschap in de Vakdidactiek GTC en LTC. Quamlibet.nl biedt:

Het is de bedoeling dat Vakdidactiek GTC en LTC de komende jaren doorgroeit tot een vanzelfsprekend en zelfstandig onderzoeksterrein. Ontwikkelingen op dit gebied leest u hier, op Quamlibet.nl!

Terug naar het nieuwsoverzicht