Home>Nascholing

Nascholing GTC en LTC aan de universiteiten 2017-2018

Res Gestae divi Augusti: Tekst in Onderwijscontext, Amsterdam

9 maart 2018
De tekst Res Gestae van Augustus wordt op deze dag door specialisten vanuit epigrafisch, historisch, letterkundig en taalkundig perspectief besproken Daarnaast bestuderen we de tekst vanuit didactisch oogpunt, met praktische suggesties voor behandeling in de klas.

Sprekers: Suzanne Adema, Rutger Allan, Ton Derks, Jaap-Jan Flinterman, Casper de Jonge, Jacqueline Klooster, David Rijser, Henri Stouthart.

Digitale flyer

Meer informatie en inschrijven.

 

Vertalen als schrijven bij Grieks en Latijn, Amsterdam

19 april 2018
Vertalen is zowel een creatief beroep als onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Vertalen is ook een frequente activiteit in lessen Grieks en Latijn. De cursus Vertalen als schrijven bij Grieks en Latijn verbindt deze drie perspectieven op vertalen.

Meer informatie en inschrijven.

Docentenmiddag Woordenboek Latijn

24 april 2018

Op 24 april 2018 organiseert Amsterdam University Press in samenwerking met verschillende auteurs een docentenmiddag voor leerkrachten klassieke talen in de Bibliotheek Nederlands Letterenfonds in Amsterdam (NL). Verschillende aspecten van het gebruik van een Latijns woordenboek komen daarbij aan bod. 
Meer informatie.

Forum Antiquum, Leiden

Forum Antiquum is de lezingenserie van de opleiding Griekse en Latijnse talen en culturen in Leiden. De lezingen worden om de week gehouden, altijd op donderdag om 16:00. Elk semester nodigt de opleiding een aantal nationale en internationale sprekers uit, zowel experts als veelbelovende jonge onderzoekers.

Meer informatie.