Home>Nascholing

Nascholing GTC en LTC aan de universiteiten 2018-2019

Zomerschool Klassieken, Amsterdam

20-24 augustus

In de week van de Zomerschool zijn er dagelijks colleges van 9.00 uur tot 18.00 uur in de binnenstad van Amsterdam. De colleges zijn leescolleges, waarbij doorgaans de tekst van één auteur centraal staat. Docenten van een examenklas nemen op de Zomerschool onder leiding van specialisten het pensum Grieks (20-22 augustus) of Latijn (22-24 augustus) doornemen.

Meer informatie en inschrijven.

VCN Nazomerconferentie, Nunspeet

De VCN Nazomerconferentie wordt dit jaar op vrijdag 21en zaterdag 22 september gehouden. Dit jaar vindt deze weer plaats op de gebruikelijke locatie NH Hotel Sparrenhorst, Nunspeet. Het programma wordt verzorgd door de disciplinegroepen GLTC van de UVA en VU en zal de CE-auteurs Ovidius en Herodotus als kern hebben. Aanmelden kan t/m 30 juni.

Meer informatie en inschrijven.

Forum Antiquum, Leiden

Forum Antiquum is de lezingenserie van de opleiding Griekse en Latijnse talen en culturen in Leiden. De lezingen worden om de week gehouden, altijd op donderdag om 16:00. Elk semester nodigt de opleiding een aantal nationale en internationale sprekers uit, zowel experts als veelbelovende jonge onderzoekers.

Meer informatie.